SOMMER KOKKESKOLE FOR UNGE (uge 32)
Vi kan nu tilbyde en sommerworkshop, der er helt unik. Vi kombinerer madlavning, følelsesmæssig støtte og personlig udvikling.
Vi har skabt et helhedsorienteret tilbud, hvor målet er at forbedre unges livskvalitet og trivsel.
Vi går, sammen med andre unge, i køkkenet og laver vegetarisk mad med råvarer i sæson. Formålet er at arbejde sammen i et trygt miljø, hvor god smag og sund mad er i fokus. Der vil blive taget hensyn til individuelle udfordringer og eventuelle allergener.
Der vil blive undervist i råvarekendskab, basale hygiejneregler i køkkenet samt forskellige køkkenteknikker. Vi skal blandt andet bage, stege, fritere, sylte og emulgere.
I køkkenet skaber vi et fællesskab, hvor det bliver trygt at tale om hvordan vi har det og hvilke udfordringer vi har.
Hvem kan deltage?
Unge mellem 12-18 år, der er interesseret. Du kan have diagnoser, sociale problemer, være genert og blive nervøs for nye ting, måske direkte angst. Du kan have modstand, være umotiveret eller vred. Der er plads til dig på holdet uanset hvilken mistrivsel eller trivsel du er I.
Vi sikre at alle bliver mødt hvor de er, og at alle bliver udfordret ud fra hvor de er på den pågældende dag.
Hvis du er i tvivl om der er plads til dig og dine udfordringer, så ring eller skriv endelig, så hjælper vi gerne med at afklare.
Hvad kan du forvente dig?
Det hele foregår i uge 32 mandag, tirsdag og torsdag kl. 10-16 og fredag kl. 12-19 med forældre kl. 17-19 (onsdag holder vi fri)
Vi mødes i Kødbyen.
Der vil være op til 20 andre unge, der alle har valgt at dygtiggøre sig indenfor køkkenkunsten og samtidig øge sin trivsel i dagligdagen.
Der vil være et nyt tema hver gang vi mødes, som bygger videre på forrige gangs arbejde. Temaerne vil være: følelser, selvværd og selvtillid, din indre kritiker, og dine drømme.
Når du ankommer mandag d. 5.8 er der tid til at lande. Der vil være plads til, at du kan sige hvis du har det særligt svært eller noget fylder særligt for dig i netop i dag.
Mandag, tirsdag og torsdag ser dagene sådan ud:
- Ankomst fra 9.45-10:00
- kl. 10:00 Dagens tema bliver udfoldet og maden præsenteret
- kl. 11:00 Vi går i gang med maden i små grupper
- kl. 13:00 vi spiser
- kl. 13:45 oprydning
- kl. 14:30 arbejdet med dagens tema. Små øvelse og refleksioner
- kl. 15:45 vi runder dagen af
- Kl. 16:00 farvel – vi ses i morgen
Fredag den særlige dag:
- Ankomst kl. 11:45-12
- kl. 12-13 Vi spiser frokost sammen
- kl. 13:00 Vi afrunder vores selvværdsarbejde og finder frem til, hvad vi skal præsentere for forældrene
- kl. 14:00 Vi laver mad
- kl. 16:30 Vi gør klar til forældrene kommer
- kl. 17:00 Ankomst af forældre
- kl. 17:15 Præsentation af maden og de nye færdigheder, de unge har opnået i køkkenet
- kl. 17:30 Vi smager på maden og snakker med hinanden
- kl. 18:00 Ugens selvværdsarbejde bliver præsenteret. Plads til spørgsmål. Vi laver 1-2 øvelser sammen
- kl. 19:00 Farvel og tak for denne gang
Hvem er vi?
Vi er to voksne og en unge medarbejder, som har hver vores faglige baggrund.
Tamsir er 15 år og en dreng, der elsker at lave og spise mad, når han ikke er sammen med sine venner eller spiller fodbold. Tamsir glæder sig til at være færdig med skolen, da han ikke synes, det er superinteressant. Hans yndlingsfag er idræt, samfundsfag og madkundskab.
Tamsirs vil udover at vaske op og hjælpe med i køkkenet, deltage på lige fod med de andre unge i øvelser og refleksioner.
Vi er meget glade for at have Tamsir med på holdet.
Maj er uddannet kok og har i mange år arbejdet i krydsfeltet mad og mennesker. Maj har undervist i madlavning i mange år og arbejder også som Kulinarisk Koordinator.
Maj har arbejdet i flere socialøkonomiske virksomheder og har stor erfaring i at undervise unge med særlige behov.
Maj elsker grønsager og at inspirere og lære fra sig.
Maj bor i København og har en søn på 12 år.
Sif er specialist i unge og har særligt erfaring med, hvorledes man støtter og hjælper unge til at tage styring i eget liv. Tanker, følelser og behov er i centrum og Sif tager altid udgangspunkt i de unges hverdag.
Sif er uddannet Cand. Soc. I Socialt Arbejde, Proces-, og teamcoach, bachelor i psykologi og kultur-, og sprogmødestudier samt selvværdsterapeut.
Sif er 41 år og har selv to teenagedrenge.
Gode grunde til at vælge sådan et forløb
Udvikling af madlavningsfærdigheder
Gennem deltagelse i madlavningsaktiviteterne får de unge mulighed for at lære grundlæggende og avancerede madlavningsfærdigheder. Dette kan give dem selvtillid i køkkenet og mulighed for at lave sund og nærende mad til sig selv og deres familie.
Følelsesmæssig støtte og fællesskab
Forløbet tilbyder et trygt og støttende miljø, hvor de unge kan dele deres følelser og oplevelser med ligesindede. Dette fællesskab kan være afgørende for at reducere følelsen af isolation og ensomhed, og det kan bidrage til en forbedret følelse af tilhørsforhold og støtte.
Selvopdagelse og selvværd
Vi arbejder med temaer som: følelser, selvværd og selvtillid og giver de unge mulighed for at udforske og forstå sig selv bedre. Ved at reflektere over disse emner kan de opdage deres styrker, udfordringer og personlige værdier, hvilket kan føre til øget selvværd og en mere positiv selvopfattelse.
Mestring af pres og angst
Ved at lære at håndtere følelser og udfordringer gennem refleksion og fællesskab kan de unge udvikle effektive coping-strategier til at håndtere stress, angst og andre psykiske udfordringer. Dette kan resultere i en forbedret mental sundhed og trivsel.
Opbygning af sociale færdigheder
Deltagelse i gruppeaktiviteter og fællesskabsmåltider giver de unge mulighed for at øve og forbedre deres sociale færdigheder herunder kommunikation, samarbejde og konflikthåndtering. Disse færdigheder er afgørende for at opbygge sunde og støttende relationer i deres liv.
Forbedret kost og ernæring
Ved at lære at lave sund og nærende mad kan de unge opnå en bedre forståelse af ernæring og sund livsstil. Dette kan føre til forbedret fysisk sundhed, energiniveau og velvære.
Vi opfordrer interesserede til at kontakte os for yderligere information. Ud over denne sommerkokkeskole tilbyder vi også individuel terapi.
Når terapiforløbende kombineres kan de komplementere og forstærke de færdigheder og indsigter, der opnås gennem vores kokkeforløb.
Tilmelding og betaling
Pris: 4.395,- kr. Inklusiv mad, terapi, teknikker i køkkenet, adgang til et nyt fællesskab.
Early bird
Du kan opnå 10 % rabat ved tilmelding inden d. 1. Maj betales 3950,-
Du kan opnå 15 % rabat ved at kombinere dit køb med et klippekort til individuel terapi
Ved tilmelding betales beløbet på 26799123, mobilpay. Husk at skrive navnet på deltager.
OBS
Tilmeldingen er bindende og pengene bliver ikke refunderet.